Martin prehral s Bardejovom 1:2 v prvom zápase baráže o extraligu

19.03.2013 Celý región

Martin 19. marca (TASR) - V prvom zápase baráže o extraligu vyhrali hokejisti Bemaco HC 46 Bardejov na ľade MHC Mountfield Martin 2:1. Séria sa hrá na štyri víťazné zápasy.

Prvé stretnutie baráže prinieslo v prvej tretine len priemerný hokej. Najmä na domácich bolo vidieť, že mali dlhšiu prestávku. A tak to bol predovšetkým boj o každý puk. Obe mužstvá sa zamerali najmä na obranu a strelci sa v prvej desaťminútovke len zastreľovali. Ako prvý sa strelecky prejavili hostia. V 10. minúte sa dostal do dobrej pozície Valchař, vystrelil, ale Šúrekov betón bol na mieste. Vzápätí mieril Hričina vedľa. Až potom sa dostali k slovu aj domáci. V 13. minúte ohrozil Andreanina Fujerík a v 14. minúte si brankár hostí poradil aj s prudkou strelou Novotného. Domáci potom premrhali presilovku pri vylúčení Hričinu, keď ani neohrozili bardejovskú bránku.

Úvod druhej časti sa lepšie vydaril hosťom. Strelu Sabola Šúrek ešte chytil, ale v 22. minúte sa Bardejov ujal vedenia, autorom gólu bol Dancsák. V 28. minúte mal dobrú príležitosť Hollý, ale trafil len do Andreanina. V 32. minúte ho napodobnil Rapáč. V 36. minúte Valchař nevyužil chybnú rozohrávku Šúreka, v tej istej minúte mieril Themár len do brankára hostí. Nedáš-dostaneš sa potvrdilo aj v 37. minúte, Ščurko využil zaváhanie hráčov i brankára domácich a poslal hostí do dvojgólového vedenia.

V 43. minúte mohol pridať gól hostí Hajnik, ale netrafil martinskú bránku. O minútu neskôr Novotný vyskúšal pozornosť Andreanina. Ten istý hráč v 48. minúte pri presilovke domácich strelou zo stredného pásma zaskočil brankára hostí a znížil. Martin potom zatlačil hostí do defenzívy, ale strelecky sa nepresadil. Naopak Ščurko sa dostal až pred Šúreka, ale domáci brankár bol na mieste a takisto pochodil v 57. minúte aj Hajnik. V závere hrali domáci 86 sekúnd bez brankára, ale vytúžený gól už nestrelili a tak sa z prvého víťazstva v baráži tešili zaslúžene hostia.

MHC Mountfield Martin - Bemaco HC 46 Bardejov 1:2 (0:0, 0:2, 1:0) /stav série: 0:1/
Góly: 48. Novotný - 22. Dancsák (Stríž, Valchař), 37. Sčurko (Hričina, Tkáč).
Rozhodovali: Štefik, Stano - Snášel, Gavalier,
vylúčení: 3:5,
presilovky: 1:0,
oslabenia: 0:0,
2900 divákov

Hlasy po zápase:

Róbert Pukalovič, tréner Martina: "Som spokojný len s treťou tretinou. Na našej hre sa prejavila dlhá prestávka od skončenia extraligy. Hráči boli nervózni a neuniesli tlak domáceho publika, ktoré nám príliš nepomohlo. Dnešné stretnutie je za nami. Urobili sme niekoľko chýb, ktoré súper potrestal. Musíme sa teraz pripraviť na zajtrajší zápas, ktorý nebude o nič ľahší."

Anton Tomko, tréner Bardejova: "Hráčov sme upozorňovali, aby si dávali pozor v prvej tretine, lebo sme mali za sebou cestu z Bardejova. Som spokojný, taktické pokyny chlapci zvládli. V druhej časti sme zlepšili pohyb, vytvorili sme si šance a strelili sme dva góly, ktoré sa ukázali ako rozhodujúce. Martin v tretej tretine zvýšil aktivitu, strelil kontaktný gól a vytvoril si tlak, my sme sa dokázali ubrániť aj v power-play. Myslím si, že za výkon najmä v prvých dvoch tretinách sme si víťazstvo zaslúžili."
 

Vyberte región